Generalnie osobiście mi nie przeszkadza fakt, że STALKER 2 znalazłby się na Epicu, bo korzystam z tej platformy do wyłapywania darmowych gierek :). Jesteśmy dziś jako gracze w sumie przyzwyczajeni do mnogości tego typu platform: Steam, Epic, Origin etc., i, mimo że sam jestem zwolennikiem centralizacji tego, to nic w sprawie tego raczej nie zdziałamy. Obawiałbym się raczej, że tak jak przy Metro Exodus fani zjedzą GSC, gdyby wydało S2 jako ekskluziw na Epica, który w pewien sposób jest nielubiany przez ludzi.
Co do kickstartera obawiam się, że nie udałoby się zebrać wystarczających funduszy, nawet jeśli to potrwałoby to dosyć długo, a my jesteśmy spragnieni S2 :]
Co do wczesnego dostępu to nie byłbym taki optymistyczny, bo naprawdę niewiele gier z niego wychodzi. Swoją drogą nie uważam DayZ za dobry przykład takiej gry, bo mimo że był to dobry mod to jako gra sprawdził się słabo i wciąż jest mocno niedopracowany, a końca dopracowywań nie widać. Przynajmniej tak było jak ostatnio grałem, w 2019 czy tam 2018 roku.