Ogłoszenia:

Gry z lekką lub bardzo dużą nutą stalkerskiego klimatu

• Autor

Witam! Ktoś zna jakieś gry w podobnej tematyce co tytuł? Fallouty (itp.) i Metro raczej odpadają bo już prawie każdy z nimi jakąś formę kontaktu. Nie musi to być gra prawie w stu procentach podobna do Stalkera, przykładowo może być to coś w stylu EFT (Escape From Tarkov) które akurat sobie ogrywam. Z chęcią sprawdzę każdą propozycję!

Dobrej Zony Stalkerzy!

Może Survarium?
    Widać że gra dużo czerpie z uniwersum. pojawiają się w niej Anomalie jak i artefakty. jednakże klimat wydaje się nieco inny… jakiś czas temu (baardzo dawno) zakupiłem pudełkową wersję gry. mam tam wprowadzenie do ego świata. jeżeli ktoś będzie chętny mogę przytoczyć kilka zdań

Gra to drużynowy FPS z kilkoma większymi misjami kooperacyjnymi.

Rozgrywka jest bardzo przyjemna, ze zmienną dynamiką co dla mnie jest atutem

Trudno jest znaleźć gry podobne do Stalkera, na rynku jest jedynie pełno gier sieciowo survivalowych, które dla większości ludzi się już przejadły w tym mi. To po prostu są kopie kopii! Jeżeli jednak szukasz czegoś na multi z craftingiem i szpejem w roli głownej to mogę polecić DayZ. Przez ostatni rok gra mocno się zmieniła na lepsze, tak samo opinie są pozytywne, więc można spokojnie grać. Jeżeli chodzi ci bardziej o coś na singla i z nastawieniem na ruskość to do głowy przychodzi mi jedynie You Are Empty. To taka stara gra gdzie strzelasz do zmutowanych ludzi i zwierząt, a akcja się dzieje gdzieś na terytorium Rosji. Nie wiem czy da się gdzieś jeszcze dostać nośnik z tą grą, ja kupiłem kiedyś w sklepie i dane mi było zagrać. 🙂 Tyle mi przychodzi do głowy z tych polecanych.

I Tobie nie chorować!

Jak post apo i rpg, w dodatku jak pierwsze Fallouty czyli w rzucie izometrycznym to ATOM RPG i Underrail.
    Albo w wersji bida to Krai Mira.
    Jeszcze starsze to The Fall Last Days of Gaia.
    No i Wasteland 2.
    No chyba, że interesują cie tylko gry z pierwszej osoby?
    To bym musiał pomyśleć.

• Odpowiedź ta została zmodyfikowana 4 lat, temu przez tom3kb.

Jeżeli chodzi o gry bardzo zbliżone do stalkera, to jedyne co mi przypomina go to S.T.A.L.C.R.A.F.T. Jest to modyfikacja do gry znanej jako Minecraft. Ponoć bardzo fajna dla casual’owego gameplay’a.
    Drugorzędnie , gry posiadające chociażby odrobinę cech stalkera , nie są takie złe. Dla przykładu DayZ – grając z ekipą można świetnie spędzić niezliczone ilości godzin, co więcej, gracze solo także nie mają problemu z odnalezieniem się w świecie gry. State of Decay – świetna gra , survival zombie oczywiście jedyny w swoim rodzaju. Na tak dużo plusów, że musiałbym założyć osobny wątek. Jedynie na zachętę mogę wspomnieć o tym iż pojawia się tam motyw odbijania domów (jeden po drugim od zombie) i osiedlania tam ocalonych, których spotykamy na różnych częściach mapy, jak również dostarczania im niezbędnych rzeczy do przeżycia.

Jeśli masz Xboxa (lub nintendo switch) to możesz liczyć na Vigor
    Póki co nie ma wieści o przeniesieniu na PC ale nie oszukujmy się gra jest taka dobra, że twórcy zabiją kurę która znosi złote jaja jeśli nie przeportują tego na PC

Vigor….. ale nie oszukujmy się gra jest taka dobra, że twórcy zabiją kurę która znosi złote jaja jeśli nie przeportują tego na PC

Przecież to jest wykastrowana i ułomna wersja DayZ 😀 jak z DayZ nie powstanie to czym miało być to tym bardziej z tego nie będzie nic dobrego.

Cóż, do głowy wpadła mi jeszcze gra The Flame in the Flood

Bardzo fajna gra z ciekawymi mechanikami, niestety nie jest ona powszechnie znana.

mimo to warto zapoznać się z tematem

uniwersum przedstawione w grze jest bardzo ładnie przedstawione i wręcz pociągające

Dzięki wszystkim za odpowiedź! Z pewnością sprawdzę większość!

Dobrej Zony Stalkerzy!

Witam…
    Polecam zapoznać się z Chernobylite chodź uprzedzam że gra jest we wczesnym dostępie, niemniej ja sobie zakupiłem i dzisiaj wieczorkiem sobie troszkę ogram ten tytuł i sprawdzę czy idzie w dobrym kierunku jeśli chodzi o rozwój. Fakty nie jest to Stalker ale gra godna uwagi w czasie oczekiwania na nowego Stalkera.

Pozdrawiam…

Chernobylite z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy… Ciągle nie jest to gra moich marzeń, ale w stosunku do tego, co ogrywałem jeszcze w lutym, jest o wiele lepiej 🙂

Fakt do pogromcy Stalkera tej grze daleko ale… cóż właśnie mam pierwsze 6 godzin obcowania z tą grą i mogę z ręką na sercu powiedzieć że ma to coś i trafiła w mój gust jak mało co od dosyć dawna, jest jeszcze sporo rzeczy do naprawienia i poprawy lub przerobienia ale nie można zapominać że to wczesny dostęp i gra cały czas jest na że się tak wyrażę warsztacie więc decydując się na sprawdzenie tytułu teraz trzeba po prostu na te wszystkie niedociągnięcia i błędy przymknąć oko. Podsumowując tytuł ma duży potencjał, twórcy muszą tylko dobrze do niego przysiąść i go odpowiednio dobrze doszlifować…

Vigor….. ale nie oszukujmy się gra jest taka dobra, że twórcy zabiją kurę która znosi złote jaja jeśli nie przeportują tego na PC

Przecież to jest wykastrowana i ułomna wersja DayZ 😀 jak z DayZ nie powstanie to czym miało być to tym bardziej z tego nie będzie nic dobrego.

Jakbyś wiedział to DayZ pochodzi od Bohemia Interactive a Vigor też, więc nie jest dziwne podobieństwo między tymi dwoma tytułami, w kwestii dopracowania można się kłócić, że a to DayZ lepsze bo większe, Vigor lepszy bo takie coś ma i tak dalej ale w każdym razie jest to gra w universum zony lub/i jej okolic

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.